APK keuring van uw auto.

Iedere autobezitter krijgt te maken met de jaarlijkse APK keuring. Auto & Bandenservice Verbaan is een allround autobedrijf die RDW-erkend is en dus de officiele APK-keuringen mag uitvoeren.

APK keuring bij Auto & Banden service Verbaan
Auto’s in Nederland krijgen een jaarlijkse APK keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt altijd uitgevoerd door onze RDW erkende en gecertificeerde APK keurmeester. Tijdens deze keuring beoordeelt onze keurmeester uw auto op 3 verplichte aspecten:
– Verkeersveiligheid
– Milieu
– Registratie

Wat controleren wij bij APK? 
Tijdens de APK-keuring controleren wij o.a. het volgende:

  • Remmen
  • Stuurinrichting
  • Wielophanging
  • Banden
  • Autogordels
  • Verlichting
  • Carrosserie
  • Schokdempers
  • Zicht door de voorruit

Daarnaast meten wij de uitlaatgassen. Bij auto’s die rijden op benzine en LPG keuren wij door middel van een viergasmeting. Bij dieselauto’s voeren wij een roetmeting uit. Tot slot controleren we een aantal algemene zaken zoals het kentekenbewijs, het voertuigidentificatienummer en het soort brandstof.

7001040_fb-banners_najaar-201636772APK vervaldatum
Hoe weet u wanneer uw auto weer toe is aan een APK keuring? Als uw auto al eerder gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de APK vervaldatum. Met andere woorden: uw auto moet uiterlijk op deze datum zijn gekeurd. De frequentie van de APK is tevens afhankelijk van het soort brandstof waarop de auto rijdt.

APK vervaldatum voor de benzineauto
Een benzine auto moet 4 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten, gekeurd worden. Na deze keuring moet uw auto om de 2 jaar op voor een APK. Na 6 jaar is een jaarlijkse keuring verplicht.

APK vervaldatum voor diesel- en LPG-auto’s
Als uw auto op diesel of LPG rijdt, vindt de eerste keuring plaats 3 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto jaarlijks gekeurd worden.

Wilt u direct een afspraak maken voor de APK-keuring bel dan naar 0183 678797 of kom langs op Bolstrastraat 15,Werkendam. Regelmatig een onderhoudsbeurt zorgt er voor dat u auto in goede conditie blijft en langer meegaat!

Klik hier om uw gegevens bij het RDW op te vragen. 

error: Kopiëren inhoud website niet toegestaan.